Kółko kulinarne: Surówka z marchwi i jabłka

Jesień to bogactwo doznań związanych z plonami pól, sadów i ogrodów. Owoce i warzywa są bardzo ważnym i znaczącym elementem diety. 

Podczas pierwszego spotkania na kółku kulinarnym w bieżącym roku szkolnym dzieci dowiedziały się,
że to właśnie dary jesieni zawierają mnóstwo dobroczynnych witamin. 

Dzieci poznały najważniejsze zasady higieny i bezpieczeństwa obowiązujące przy pracach kulinarnych.
Po starannym umyciu rąk i poznaniu  obsługi niektórych narzędzi i urządzeń zabrały się wraz z paniami
do wspólnego wykonania surówki z tartej marchwi i jabłka.

Wspólne przygotowanie posiłku było bardzo miłe, a jeszcze milsze było zjedzenie pysznej surówki.

Antonina Haduch
Małgorzata Żółkiewicz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *